Asbestinventarisatie en plan van aanpak
Veel organisaties zijn verplicht om een asbestinventarisatie uit te laten voeren en een plan van aanpak op te stellen. In meer dan 70% van alle gebouwen en installaties in Nederland van vóór 1994 is immers asbest aanwezig. Wij kunnen, afhankelijk van uw vraag, dit traject volledig of gedeeltelijk begeleiden door:
- organisatie en aanbesteding van de asbestinventarisatie;
- begeleiding (planning, afstemming en organisatie);
- advisering en opstellen plan van aanpak op basis van de asbestinventarisatie;
- opstellen van een kostenraming met eventuele maatregelen voor de asbestverwijdering;
- begeleiding van de asbestverwijdering (kostenraming, offerteaanvraag, begeleiding).
Asbestinventarisatie in het onderwijs
Alle scholen moeten over een plan van aanpak te beschikken, wat alleen kan nadat er een asbestinventarisatie is uitgevoerd. Is asbest een reden tot paniek? Nee, mits de juiste maatregelen worden getroffen. De gevaren van asbest zijn goed in te schatten en te beheersen.
Schoolbesturen en gemeenten zijn vaak onvoldoende op de hoogte van het feit of en waar er asbest in een schoolgebouw zit. Dit brengt risico’s met zich mee, zeker omdat kinderen meer risico lopen dan volwassenen. We kunnen u een duidelijk beeld geven en u als schoolbestuur of gemeente ontzorgen. Door de opgedane ervaringen kunnen we vooraf schetsen hoe de trajecten verlopen en tijdens de inventarisaties helpen in geval van eventuele kritische momenten.
- Een asbestinventarisatie is een deskundige inspectie van uw gebouw op de aanwezigheid van asbest. Een visuele inspectie met monsterneming (Type A)
- Aanvullend destructief onderzoek (Type B). Hiermee brengt u ook niet-zichtbare en niet-toegankelijke asbesttoepassingen aan het licht. Type B onderzoek is alleen relevant in geval van een geplande sloop.
Meer weten?
Informeer bij onze relatiemanager of laat een bericht achter via ons contactformulier.
Philip Veldman
Directeur