Heeft uw gebouw de juiste verlichting, zijn de armaturen op niveau en werken de accu’s? Dit zijn gebreken die bij controles inzichtelijk worden gemaakt. Gebouwbeheerders blijken hun situatie aangaande noodverlichting niet altijd op orde te hebben. Erg spannend is het ook niet, een renovatie of verduurzaming is uiteraard uitdagender, maar desalniettemin wel belangrijk!
Knelpunten
Wie aan noodverlichting denkt, denkt aan groene bordjes met een wit, rennend mannetje erop. Dat er sinds kort Europees gezien één uniforme aanduiding is, wordt nauwelijks toegepast.
Noodverlichting is verplicht in zowel openbare gebouwen als in bedrijfsgebouwen. Het Bouwbesluit, de Arbowet en de NEN1010 besteden er allemaal aandacht aan.
Noodverlichting blijkt in onze gebouwen nogal wat verschillende vormen te kennen. Het gros van de gebouwen beschikt wel over noodverlichting, al zijn dat soms nog oude bordjes met ‘UIT’ of ‘Nooduitgang’ erop, of alleen een pictogram.
‘Moet dat dan gecontroleerd worden?’, is een veelgehoorde reactie. De wetgeving stelt dat noodverlichting jaarlijks gecontroleerd moet worden. Noodverlichting moet minimaal een uur functioneren als de stroom uitvalt.
Wilt u hier meer over weten, wij kunnen u een totaalpakket leveren met betrekking tot vluchtveiligheid, van tekeningen tot simulatie.
Meer weten? Laat dan hier uw naam en telefoonnummer achter, dan nemen wij contact met u op!