Haalbaarheidsonderzoek
Voordat u aan een project begint – de ontwikkeling of herontwikkeling van vastgoed, renovatie of verbouwing – wilt u weten of het haalbaar is. Dat kan met een haalbaarheidsonderzoek. Wij overleggen met u over uw wensen, eisen, organisatie-ambitie en financiële kaders. Zo krijgt u tijdig inzicht in de (financiële) mogelijkheden en risico’s. Dit vullen we aan met haalbaarheid op technisch gebied door het maken van berekeningen en tekeningen.
In overleg bepalen we de diepgang en de activiteiten van het onderzoek. Denk daarbij aan SWOT-analyse, bestemmingsplan, planologie, vergunningen en dergelijke. Alle betrokkenen hebben vervolgens een actieve rol bij het bepalen van de onderzoeksopzet.
Scenario’s opstellen
Wanneer uit het eerste onderzoek blijkt dat de ambitie van de organisatie en de financiële kaders niet overeenkomen, doen wij onderzoek en voorstellen om deze beter op elkaar te laten aansluiten. Onze vastgoedadviseur stelt een aantal scenario’s op waarin verschillende keuzes worden onderbouwd.
Een haalbaarheidsonderzoek bestaat uit drie stappen:
- Inventarisatie
- Formuleren onderzoeksopzet
- Verzamelen van gegevens
- Verwerken van gegevens
- Uitwerking
- Analyseren van gegevens
- Afstemmen analyse met alle betrokkenen
- Trekken van conclusies en opstellen aanbevelingen
- Inhoudelijke analyse
- Presentatie
- Rapporteren verschillende scenario’s
- Presenteren onderzoeksresultaten
- Bijstellen resultaat op basis van feedback
- Oplevering definitieve haalbaarheidsstudie
Fases van het vastgoedproject
Het haalbaarheidsonderzoek is fase twee van het vastgoedproject.
Naast het uitvoeren van het haalbaarheidsonderzoek, kunnen wij u ook andere werkzaamheden uit handen nemen. Van het verkrijgen van een omgevingsvergunning en het uitschrijven van de aanbesteding tot het verzorgen van de bouwbegeleiding.
Meer weten?
Informeer bij onze relatiemanager of laat een bericht achter via ons contactformulier.
Philip Veldman
Directeur